15 studenoga, 2019

Upoznavanje građana s održivim sustavom gospodarenja otpadom

Reciklažno dvorište u Zakučcu dana 26. listopada 2019. godine, posjetili su građani. Edukacijski izlet organizirala je stranka Pametno gdje se građani na licu mjesta upaznali s načinom rada reciklažnog dvorišta i naučili sve o odgovornom odvajanju otpada.

Gradski vijećnik stranke Pametno Nenad Uvodić je tom prilikom održao edukaciju građanima o odvajanju otpada, dok je direktor komunalnog društva “Peovica” Leonardo Ljubičić, sa suradnicima, upoznao posjetitelje sa zakonskim odredbama i financijskim obvezama. Također, je organiziran razgled polupodzemnih kontejnera čija je prednost zamjene šest nadzemnih kontejnera, neispuštanje neugodnih mirisa u okoliš i mogućnost postave otpadomjera kojim se može utvrditi točna količina proizvedenog otpada za svakog pojedinog korisnika.

Kako se odgovorno odvaja otpad, kako se živi pored reciklažnog dvorišta, kako izgleda polupodzemni kontejner „Molok“ i koje su njegove prednosti, samo su neka od pitanja na koje su građani dobili odgovore posjetom reciklažnom dvorištu „Peovica“ u Omišu.

Cijeli članak možete pročitati na linku: Stranka Pametno vodi građane na besplatan edukativni izlet.