Završen

PEOVICA Aplikacija

U travnju 2017. godine, Peovica d.o.o. započela je razvoj korisničke aplikacije za pametne telefone i tablete.

Peovica APP je moderna i interaktivna mobilna aplikacija razvijena u splitskoj IT tvrtki Locastic. Namijenjena je automatizaciji procesa gospodarenja otpadom. Građani Omiša i Dugog Rata, Šestanovca i Zadvarja mogu besplatno preuzeti s GooglePlaya i AppStorea mobilnu aplikaciju PEOVICA, koja je prilagođena za korištenje na svim tipovima mobilnih telefona.
Uvođenje aplikacije za pametne telefone i tablete u sferu poslovanja komunalnog poduzeća koje se bavi prikupljanjem i odvozom komunalnog otpada poprilično je revolucionarna ideja na našim prostorima. Aplikacija je primljena s oduševljenjem, kako interno u poduzeću tako i u okolini (suvlasnici, mjesni odbori, krajnji korisnici).

Njena funkcionalnost trenutačno je relativno ograničena na informacije o lokacijama svih vrsta spremnika koje su na raspolaganju korisnicima – od pojedinačnih spremnika, preko zajedničkih, zelenih otoka, mobilnog i fiksnog reciklažnog dvorišta, do rasporeda odvoza prema lokaciji odnosno ulici/mjestu. Uvođenjem aplikacije napravljen je značajan iskorak u modernizaciji poslovanja, približavanja korisnicima, ali ponajprije postavljanjem standarda za ubuduće.

Peovica APP posjeduje operativnu funkciju kojom olakšava život građanima, komunalnim djelatnicima i gradskim vlastima, ali ima i edukativnu funkciju da kroz interakciju uči građane kako pravilno odlagati i razvrstavati otpad.